Tisztelt Kollega! Tisztelt Érdeklődő!

Örömmel köszönti Önt a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) és a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) abból az alkalomból, hogy szeretné felhívni figyelmét a „Nők Egészsége Családok Egészsége - Tinédzser-szerelemtől az aktív időskorig” címmel 2012. március 9-10-én Budapesten megrendezésre kerülő közös tudományos ülésére.

A konferencia napirendre tűzi a hazai aktuális demográfiai helyzet tárgyalását, és ezzel összefüggésben, valamint az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve alkalmából hangsúlyosan foglalkozik az idősebb korosztályok egészségével is. A tudományos ülés további kiemelt témái: a családtervezés és a várandósgondozás. Az előbbi keretében új fogamzásgátló tablettával ismerkedhetnek meg a résztvevők. A várandós gondozásról pedig ismert hazai és külföldi szakemberek bevonásával kerekasztal beszélgetést szervezünk.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően nemzetközi szekcióban az Európai Fogamzásgátlási Társaság (ESC) magyar tagozata és határon túli társszervezeteinek képviselői az ülés tematikájához kapcsolódó nemzetközi eredményeikről és tapasztalataikról számolnak be.

Reméljük, hogy programunk felkeltette érdeklődését. Várjuk jelentkezését rendezvényünkre előadóként, poszter-kiállítóként a fenti témakörökben, de örömmel üdvözöljük érdeklődő hallgatóként is.

A konferencia további részleteiről tájékoztatást kaphat a www.novedelem.hu és a www.mave.hu oldalakon.

Gárdos Éva

elnök, MCSNTT

Csordás Ágnes Katalin

elnök, MAVE

 

 

Kedves Kolléganők és Kollégák!

 

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság 36. Kongresszusának szervezési jogát osztályaink elnyerték. Kivételes alkalomnak ígérkezik, hogy a Magyar Védőnők Egyesülete csatlakozik a tudományos rendezvényhez, hiszen a családtervezés és várandósgondozás folyamatosan megújuló ismeretanyaga mind a szülész-nőgyógyászok, mind a védőnők és szülésznők számára újabb és újabb kihívásokat jelent.

A Társaság vezetősége úgy határozott, hogy a kongresszust „A nemzedékek közötti szolidaritás és az aktív időskor európai éve - 2012” keretében rendezi meg Budapesten.

Reményeink szerint a helyszín kiválasztása lehetőséget nyújt arra, hogy minél több szakember vegyen részt az izgalmasnak ígérkező tudományos összejövetelen. Bízunk benne, hogy a felkért referátumok és az előadások tartalmas programot kínálnak a résztvevőknek, és összefoglalják az elmúlt kongresszus óta eltelt időszak szakmai újdonságait és a legfrissebb tudományos és egészségpolitikai eredményeket.

 

Reméljük, hogy a tudományos program mellett a város kulturális kincsei is és a gazdag látnivalók kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak majd a társaság tagjainak és minden kedves érdeklődőnek.

 

Szeretettel várjuk és köszöntjük Mindnyájukat Budapesten!

 

 

 

        Dr. Nagy Sándor                                                                         Dr. Gyarmati Béla

a Szervezőbizottság társelnöke                                                     a Szervezőbizottság társelnöke