Tisztelt leendő és fiatal szülész-nőgyógyász kollégák!



Megtisztelő számunkra, hogy a Fiatal Nőorvosok Társasága VIII. Kongresszusának rendezési jogát 2012-ben a Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el.
A Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája 1995 őszén rendezte meg az első Fiatal Nőgyógyász Oktatók Tudományos Fórumát. A klinikák fiatal oktatói az azt követő években a Debrecenben, Pécsett majd Szegeden megrendezett fórumokon számoltak be tudásukról, kezdeti eredményeikről. Bár a fórum további megszervezése elmaradt, de az akkori négy rendezvény nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy életre szóló szoros barátság, ismeretség alakult ki közöttünk. Az akkori fiatal oktatók azóta intézetvezetők, társprofesszorok, főorvosok lettek, és a személyes, baráti kapcsolat változatlanul megmaradt közöttünk.
Harminc évvel később a szegedi klinika elevenítette fel a korábbi nemes hagyományt, és 2005-ben megrendezte a Fiatal Nőorvosok I. Kongresszusát. Két évvel ezelőtt megalakult a Fiatal Nőorvosok Társasága, melynek tagjai már nem csak a klinikák fiatal oktatói, hanem hazánk leendő szülész-nőgyógyász szakorvos jelöltjei és fiatal szakorvosai.
Immár a nyolcadik alkalommal Debrecenben biztosítunk lehetőséget ifjú kollégáinknak arra, hogy megmutassák tudásukat, beszámoljanak eredményeikről és az ország különböző klinikáin, kórházaiban dolgozó fiataljaink még jobban megismerjék egymást.
A tudományos programok mellett kiállításon biztosítunk lehetőséget a szakmánkkal kapcsolatban álló gyártó- és forgalmazó cégeknek termékeik és szolgáltatásaik bemutatására, kollégáinknak pedig mindezek megismerésére.
Szeretnénk, ha egyúttal megismernék dinamikusan fejlődő városunkat, a 100 éves jubileumát ez évben ünneplő Debreceni Egyetemet, az orvosképzés szolgálatában álló, s az elmúlt évek beruházásai révén megújuló centrumunkat és a 85 éves klinikánkat.
Kívánom, hogy maradandó élményekkel gazdagodva őrizzék majd rendezvényünket az emlékezetükben.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk Debrecenbe.


Auto 1








Prof. Dr. Tóth Zoltán
a kongresszus elnöke